26.7.2017 

Na co si dát pozor a nezapomenout při tvorbě nových webových stránek


Rozhodli jste se pro nové webovky? Gratulujeme! Nic lepšího nemůžete udělat.

Aby vaše radost a nadšení mělo úspěšný dopad pro vaše návštěvníky a klienty, je důležité, abyste celou tu věc vzali vážně, dbali na základní pravidla a vyvarovali se možným chybám, které udělali jiní.

 

Analýza aktuální spokojenosti uživatelů vašich webových stránek

Abyste věděli, co vašim návštěvníkům na webu nejvíce vadí a jakým chybám se do budoucna vyvarovat, je nutné, abyste jim/testovacímu vzorku/přátelům položili otázky, které vás přivedou k místům, kde vás takzvaně „tlačí bota“, a na které byste se měli při tvorbě nového webu zaměřit, abyste stejnou chybu neudělali podruhé.

V tomto případě je nutné pokládat konkrétní otázky na jednotlivé uživatelské funkce, nejen jednoduchou otázku typu: Jste spokojeni s mými webovými stránkami?

Například se ptejte na to, co jim na vašem webu vadí nejvíce, jaké sekce jim připadají nepřehledné, co jiného by se rádi na vašem webu ještě dozvěděli, jak se jim pracuje s vaším webem z mobilního telefonu, atd…

Podněty pro zlepšení sbírejte od co nejširšího počtu návštěvníků vašeho webu, abyste měli co nejvíce informací, se kterými budete dále pracovat.

 

Analýza návštěvnosti webových stránek

Pokud používáte metriku návštěvnosti vašeho webu (doporučujeme Google Analytics) je dobré, projít si statistiky návštěvnosti a chování návštěvníků na vašem webu. Odkud na web chodí, kolik času tam stráví, co je zajímá a co hledají. Podle toho pak můžete udělat prioritu sekcí a nové titulní strany vašeho nového webu tak, aby měla pro vaše návštěvníky co největší přidanou hodnotu.

 

Vaše osobní analýza

Vy sami často nejlépe víte, kde jsou úzká místa, na které například nemáte čas. Pokud jste poslední aktualitu na web dali v roce 2015, nebude pro vás právě tato část webu podstatná a naopak ve vašich návštěvnících může vzbuzovat dojem, že je web zastaralý a vy se o něj nestaráte. Pokud však například pravidelně přispíváte novými články na blogu, přidáváte fotografie do galerií nebo plníte jinou část, můžete o tom své návštěvníky v sekci Novinky informovat nebo ji při tvorbě nového webu jednoduše zrušte a nepoužívejte.

 

Vizuální podoba webových stránek

Prohlédněte si i vizuální podobu vašich stránek, zda nejsou moc přeplácané barvami a různými fonty. Web by měl působit uceleně, zvolená ladící barevná paleta by se měla prolínat všemi sekcemi a návštěvník by tak měl cítit kontinuitu celého obsahu s vizuální podobou. Pokud pro grafické cítění nemáte vlohy, využijte předem definované šablony, které PageRide nabízí a pracujte s nimi. V případě, že chcete využít individuálního řešení našeho týmu, neváhejte nás kontaktovat.

 

Jsou všechny informace na vašem webu aktuální?

Informace od vašich návštěvníků máte, sami jste se podívali co zlepšit vizuálně, nyní je nutné, abyste vědomě pročetli všechny sekce, zda informace v nich uvedené jsou stále aktuální a platné. Informace, jsou často tím hlavním, co návštěvníky vede na váš web. Originálním obsahem se odlišujete od podobných stránek. Dbejte na to, aby byl obsah vašeho webu pravdivý, čtivý a hlavně gramaticky korektní.

 

Tvorba nových webovek NENÍ jen o kopírování a vkládání textů a galerií z předchozích stránek, ale o vědomém UPGRADE, kterým se posunete dále.

 

Jestli si nevíte rady jak na to a rádi byste si nechali profesionálně poradit, neváhejte se obrátit na naši kolegyni Martinu z technické podpory. Kontaktovat ji můžete pomocí kontaktního formuláře.

 

S přáním úspěšného dne,

tým PageRide! 

  • Pavel K 78.156.*.*
    0 0
    Zdravím.
    Mám problém, a to v tom, že pokud se přihlásí nový uživatel, nemůže vkládat příspěvky nebo fotografie. V administraci jsem to nezjistil jak to nastavit, Pomůžete?
    Děkuji Pavel K
    • Správce stránky 127.0.*.*
      0 0
      Dobrý den, máte na mysli přidání dalšího administrátora Vaší stránky v administraci účtu / Správa uživatelů / Uživatelé administrace?
  • Tina 77.48.*.*
    0 0
    Dobrý den, potřebovala bych zúžit šířku stránek pro lepší čtení na počítači (mobil je OK), nebo ev. podsekce umístit vlevo, čímž by se to taky zúžilo. Nenašla jsem, kde to můžu nastavit. Změny šablony se bojím, že by se mi to celé rozhodilo...
    Děkuji za radu
    • Správce stránky 127.0.*.*
      0 0
      Dobrý den, bohužel není možné jednoduše měnit šířku stránky. Šířku stránky v šabloně nastavuje grafik šablony a nepodoručujeme jí měnit, protože ovlivňuje mnoho prvků na stránce, které grafik musel odladit. Jednodušší je vybrat jinou šablonu, která má užší šířku.
  • Jiří Kurz 87.249.*.*
    0 0
    prosím ,ráb´d bych jako podklad sránem měl rád bleďounce modro barvu. nemohu najít jak se to provádí. Na websnadno je to jednoduché. Kíka za pomoc. V nápovědě to nemohu nalesti .Díky jiří kurz
    • Jiří Kurz 87.249.*.*
      1 0
      Omluva za chyby. Prosím jak se nastavují barvy jako podklad ? Děkuji Kurz
      • Správce stránky 93.91.*.*
        3 0
        Dobrý den,

        v administraci stránky zvolíte Vzhled a nastavení / Šablony / Přizpůsobit Vaši aktuální šablonu / zde podle druhu šablony můžete měnit barvy.